2021 İzmir Tarımı’nın atılım yılı oldu


Üretici kooperatiflerinden 164 milyon lirayı aşan alım
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda bu yıl üretici kooperatiflerinden 164 milyonu aşan alım yapıldı. Bayındır’da Süt Fabrikası’nın temelini atan, Ödemiş’te Et İşleme Tesisi’ni hizmete açarak üretime başlayan Büyükşehir Belediyesi, Küçük üreticiyi ihracatçı yapmak için İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’ni (İZTAM) kurdu ve Terra Madre Anadolu’nun tanıtım çalışmalarını başlattı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” vizyonu doğrultusunda oluşturduğu, kuraklık ve yoksullukla mücadele üzerine temellenen İzmir Tarımı stratejisi kapsamında 2021’de önemli adımlar atıldı. Tarım alanındaki yol haritasını “yerli tohuma ve yerli hayvan ırklarına sahip çıkmak, ürünleri işleyerek katma değerini yükseltmek, üreticiyi kooperatifler bünyesinde faaliyet göstermeye teşvik etmek ve ürünü ulusal ve uluslararası piyasada pazarlamak” şeklinde dört temel ilkeye dayandıran Büyükşehir Belediyesi, bu yıl üretici kooperatiflerinden 164 milyon lirayı aşan alım yaptı.
